Argint – cum să te asiguri de autenticitatea bijuteriilor?

Cu siguranţă adori bijuteriile din argint deoarece acestea sunt accesorii rafinate şi elegante ce pot oferi un look minimalist indiferent de ţinuta pe care o porţi. Însă, chiar dacă nu este un metal preţios scump, există multe imitaţii care au o calitate ce lasă de dorit. Bijuteriile contrafăcute sunt foarte greu de recunoscut deoarece producătorii acestora au învăţat cum să reproducă cât mai fidel calităţile argintului. Totuşi, există câteva aspecte pe care le poţi urmări pentru a putea să îţi dai seama dacă este vorba despre bijuterii din argint autentice.

Metode prin care poţi testa autenticitatea bijuteriilor din argint

Bijuteriile din argint autentice întotdeauna vor avea un marcaj, iar cel mai comun este 925 care înseamnă că bijuteria ta conţine 125 de grame de cupru şi 875 de grame de argint pur. O metodă foarte simplă prin care poţi testa autenticitatea argintului este să apropii un magnet de bijuterie. Argintul de înaltă calitate nu va fi niciodată atras de magnet iar dacă se întâmplă acest lucru atunci este vorba despre o bijuterie de calitate slabă care în mod sigur nu este autentică. O altă metodă mai tradiţională şi la îndemână pentru a verifica dacă este vorba despre argint autentic este să foloseşti un ac subţire pentru a face o mică zgârietură pe suprafaţa bijuteriei într-un loc mai puţin vizibil şi să picuri un pic de oţet în zona zgâriată. Dacă bijuteria formează la suprafaţă o spumă verde, atunci cu siguranţă nu este o bijuterie din argint.

argint

Alege magazine în care poţi avea încredere că bijuteriile sunt autentice

Bijuteriile din argint nu lasă urme şi nu îţi înnegresc pielea atunci când sunt în contact cu apa şi aspectul impecabil se păstrează excelent pe termen lung. Tocmai acesta este şi motivul pentru care este recomandat să cumperi bijuterii din metale preţioase numai din magazine în care poţi avea încredere în autenticitatea acestora. Mai ales dacă ai investit destul de mult în bijuterii nu ai dori să afli ulterior că defapt sunt create din metale comune. Pentru a avea mereu încredere în autenticitatea bijuteriilor din argint alege magazinul online www.iris-boutique.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top