De ce este mai scump să cumperi ulei de măsline extravirgin?

Există diferenţe enorme între un ulei de măsline extravirgin cumpărat dintr-un supermarket şi unul achiziţionat de la un producător care se ocupă numai de acest lucru. Iată care sunt cele mai importante diferenţe între uleiul cumpărat de la un mic producător în comparaţie cu cel din supermarket:

Procesul de obţinere realizat de un mic producător versus o fabrică

Procesul de obţinere efectuat de un mic producător este natural şi se realizează prin presare la rece, fără să se utilizeze elemente chimice. Totodată pentru obţinerea unui ulei de măsline extravirgin de calitate măslinele sunt culese manual, ceea ce înseamnă că în întregul proces sunt implicaţi oameni care se asigură că totul este cât mai ecologic şi de calitate.

Pe de altă parte, uleiul procesat la fabrică nu poate să fie 100% natural deoarece în componenţa produsului intră şi alte elemente chimice pentru a-l putea păstra pe rafturi cât mai mult timp. Uleiul obţinut prin procese manuale este mult mai bun la gust pentru că micii producători depun un efort mult mai mare să lanseze pe piaţă produse naturale.

Alt articol SEO : Gresia. Funcționalitate sau frumusețe? Răspunsul? Ambele!

ulei de măsline extravirgin

Diferenţa de procese de producţie realizate de o fabrică versus un mic producător face ca preţul uleiului de măsline să fie mai mare. Uleiul de măsline este precum vinul. Exista diferite soiuri de măsline iar în mod oficial sunt recunoscute peste 400 de soiuri în Italia.

Uleiul de măsline extravirgin obţinut de micii producători este obţinut prin presare la rece şi resturile sunt aruncate sau date ca materie primă pentru fabricarea de cosmetice. Industrial, resturile rămase sunt reutilizate pentru a putea scoate dublul cantităţii de ulei de măsline.

Cumpără ulei de măsline extravirgin de calitate de la Mar De Olivos

La finalul întregului proces de prelucrare, micii producători duc uleiul la laborator pentru analize şi apoi este îmbuteliat în sticle de culoare închisă care păstrează proprietăţile produsului intacte şi vândute către consumatori.

Dacă doreşti să cumperi ulei de măsline de cea mai bună calitate atunci apelează cu încredere la Mar De Olivos. Vei putea achiziţiona cel mai calitativ ulei iar preparatele tale culinare vor impresiona de fiecare dată.

Următorul articol : Ce Tip De Îmbrăcăminte Damă Să Iei Cu Tine Pentru Un Weekend La Munte?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top