Gravura – tipuri de personalizare prin această metodă

Timp de mii de ani, gravura a fost utilizată pentru a crea obiecte unice și cu o notă mai personală. Indiferent dacă este vorba despre colecția ta privată de accesorii, un inel cu sigiliu, o verighetă sau orice alt obiect, o gravură personalizată le va face deosebite. În zilele noastre se poate obține o gravură într-un timp record și modalitățile de realizare ale acestora au evoluat. Pentru a realiza acest procedeu, cel mai răspândit dispozitiv este laserul care poate să personalizeze obiectul dorit în doar câteva secunde.

Gravura și diversele tehnici de personalizare prin această metodă

Cele mai răspândite modalități de gravură sunt cea mecanică, manuală și laser. Gravura manuală sau clasică este o adevărată formă de artă deoarece în realizarea acesteia nu se folosește nici un echipament. Lucrările de gravură manuală sunt realizate de artiști iar rezultatul nu este întotdeauna uniform dar prin aspectul unic și inconfundabil sunt de neprețuit. Gravura manuală are un farmec aparte prin intermediul aspectului de modă veche și nu este chiar ieftin de realizat.

gravura

Gravura mecanică folosește un instrument rotativ controlat de un computer și rezultatul este unul precis și poate să fie folosit în special pentru metale precum aurul, argintul sau cuprul. Dezavantajul gravării mecanice este acela că nu poate să fie utilizat pe materiale cu sensibilitate la căldură.

A treia modalitate de gravură este cea laser care oferă rezultate foarte precise și se realizează în câteva secunde. Gravura cu laser oferă posibilitatea de a selecta din mai multe tipuri de fonturi, simboluri și stiluri. Această tehnică poate să fie folosită pe diverse tipuri de materiale precum metal, piatră sau lemn. Durabilitatea gravurii depinde și de calitatea materialului pe care se realizează, așadar, dacă vrei ca gravura să țină pentru cât mai mult timp alege un material potrivit.

Alege Memories Gifts pentru cadouri memorabile care să țină o viață întreagă

Gravura este o tehnică de personalizare deosebită și poate să transforme chiar și cel mai simplu obiect într-unul original. Dacă vrei să cumperi obiecte personalizate prin această tehnică și să te asiguri de calitatea procedurii atunci te invităm să intri pe website-ul www.memoriesgifts.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top