Mașini rulate- factori care duc la deprecierea autoturismelor

Deprecierea unei mașini este diferența dintre prețul de cumpărare și prețul cu care ea poate fi revândută. De aceea când ne gândim să cumpărăm mașini rulate trebuie să luăm în considerare și acest aspect.

Cât de repede scade valoarea unui autoturism nou? Sigur și tu ți-ai pus această întrebare măcar odată. După ce ai părăsit reprezentanța auto valoarea mașinii tale a scăzut cu cel puțin 10%. Sigur nu te așteptai la asta nu-i așa?


Factori principali care transformă mașini noi in mașini rulate.

În primul rând când vorbim de achiziționarea unei mașini rulate trebuie să luăm în considerare:

mașini

Kilometrajul

Cu cât mașina rulează mai mult cu atât kilometrajul ei va crește. Chiar daca unii vânzători vor încerca să ascundă kilometrii reali ai mașinii în cauză, kilometrajul poate fii aflat la service-uri autorizate.

Al doilea aspect pe care trebuie să îl ai în vedere când îți cumperi o mașină second-hand este starea acesteia atât exterior cât și interior.

La fel că și în cazul kilometrajului și starea vehiculului se degradează odată cu folosință lui. Și în acest caz există încercări de a mușamaliza adevărul. Adică de a acoperii cu vopsea posibilele accidente suferite de mașină.

Dat fiind faptul că o mașină începe să se devalorizeze odată ce iese pe poarta reprezentanței eu cred că este extrem de important să avem grijă de mașinile noastre pentru a păstră valoarea acestora cât mai ridicată. La fel ca in cazul oricărui bun și în cazul mașinilor cu cât este mai bine întreținută cu atât se poate vinde la o valoare mai mare.

Dacă și tu ești în căutarea unei mașini intră pe www.auto-dan.ro și alege modelul preferat. Cine știe poate mașină visurilor tale este chiar la un click distanță. Te sfătuiesc să cumperi o mașină doar din locurile autorizate și nu de la vânzători de pe internet. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top