Vitamine şi minerale – cum ştii dacă ai un deficit?

Corpul uman are nevoie de vitamine şi minerale pentru a avea o sănătate de fier. Cel mai recomandat este ca acestea să fie obţinute prin intermediul unei alimentaţii echilibrate dar, în cazul unei deficienţe nutriţionale este posibil să ai nevoie de suplimente nutritive. Dar, cum poţi să îţi dai seama dacă organismul tău are nevoie de mai multe vitamine şi minerale? Este oare posibil să ştii acest lucru fără să vizitezi medicul şi fără să faci analize? Ei bine, există câteva simptome pe care le poţi detecta şi care îţi dau de înţeles că ai un deficit de vitamine şi minerale.

Cum ştii dacă ai deficienţă de vitamine şi minerale?

Dacă apare o senzaţie de furnicături la nivelul pielii dar îţi şi amorţesc picioarele şi braţele fără un motiv întemeiat este posibil să fie vorba despre lipsă de vitamina B6, B9 şi B12. Lipsa acestor vitamine mai poate cauza stări de anxietate, depresie dar şi dereglări hormonale. Carenţa de vitamina B, calciu şi magneziu se poate manifesta prin crampe musculare puternice pe care le simţi la nivelul picioarelor. Dacă aceste simptome sunt însoţite şi de dureri de cap atunci este posibil să ai o lipsă de vitamina B6.

Alt articol de blog : Proteine sală esenţiale pentru creşterea masei musculare

vitamine şi minerale

Simptome precum căderea părului, buze crăpate, probleme cu vederea, răceli dese sau acnee, toate pot indica o lipsă de vitamine şi minerale. Mai ales în sezonul rece poţi să experimentezi cel mai des carenţe de vitamine şi minerale deoarece este un sezon în care petreci mai mult timp în casă şi te bazezi numai pe legumele şi fructele pe care le găseşti în supermarket.

Ce faci dacă nu ştii sigur dacă ai nevoie de suplimente nutritive?

Este bine să iei suplimente nutritive pentru a-ţi păstra starea de sănătate în condiţii cât mai bune dar este bine să le administrezi în mod responsabil. Dacă nu ştii sigur dacă ar trebui să iei vitamine şi minerale atunci consultă medicul iar dacă acesta ţi le recomandă atunci poţi să cumperi toate suplimentele nutritive potrivite pentru tine din magazinul online www.pronaturasport.ro.

Următorul articol de blog : Cum Să Te Simți Bine În Îmbrăcăminte Aleasă De Tine – Fashionicon.Ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top