Rame pentru ochelari-istoria ochelarilor de vedere

Istoria ochelarilor de vedere

Ochelarii de vedere sunt de fapt un dispozitiv  creat cu mult timp în urmă pentru a ajuta oamenii cu probleme de vedere. Acesta este compus din rame pentru ochelari care leagă lentilele între ele și le așează în fața ochilor astfel încât omul să vadă mai bine.

Primi ochelari de vedere erau defapt niște pietre semiprețioase șlefuite astfel încât să semene cu o lupă și să ajute la îmbunătățirea vederii.

La începutul erei noastre chinezii au descoperit ochelarii. Erau utilizau pe post de talisman împotriva razelor ultraviolete nicidecum pentru corectarea viciilor de refracție. Din Veneția anilor 1300 au apărut primii ochelari de vedere care erau de fapt niște sticle concave sau convexe nesusținute de rame pentru ochelari.

Florentinul Dogli Armati ar fi fost primul om care a folosit aceste sticle în scop optic

În istoricul ochelarilor de vedere nu ne putem referi la rame pentru ochelari deoarece aceștia erau formați ca și un clește iar predecesori lor erau acei ochelari arcuiți care trebuie obținut cu mâna.

ochelari

Evoluția ochelarilor de vedere

Cum spuneam la istoria ochelarilor de vedere primii ochelari au fost defapt niște pietre semiprețioase șlefuite. Care să ajute la îmbunătățirea cititului și nicidecum la îmbunătățirea vederii.

Pană să ajungă ceea ce sunt azi aceasta au trecut prin câteva procese de schimbare. Primi ochelari și predecesori lor erau făcuți astfel încât să trebuiască să fie ținuți cu mâna. Azi avem rame pentru tine ceea ce i face mult mai ușor de folosit și de purtat. De-a lungul anilor lentilele au fost modificate și tratate astfel încât să se plieze pe fiecare nevoie a ochiului uman.

Pe www.avisia.ro găsești  o gamă variată de rame pentru ochelari sau lentile de contact. Hai să ne bucurăm împreună de tehnologia zilelor noastre. Sucess!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top